
Reklama
Trufle w wersji fit
30 minPyszne, słodkie i zdrowe czekoladki daktylowe. Proste do zrobienia i znakomite jako przekąska zaspokajająca chęć na coś słodkiego.

Czas przygotowania i ilość porcji
Przygotowanie trufli w wersji fit zajmuje około 30 min.
Podane poniżej składniki wystarczą na przygotowanie około 30 porcji.
Reklama
Produkty potrzebne do przygotowania trufli w wersji fit
- 200 x g suszonych daktyli
- 1 x tabliczka czekolady
- 100 x g orzechów włoskich
- 1 x pomarańcza
- wiórki kokosowe
- kakao
Przygotowanie trufli w wersji fit
Reklama
Przygotowanie krok po kroku trufli w wersji fit

Krok 1
Przygotowanie niezbędnych składników do trufli w wersji fit.

Krok 2
Daktyle kroimy na małe kawałki i zalewamy sokiem z pomarańczy. Gotujemy przez około 15 minut.

Krok 3
Ugotowane daktyle miksujemy blenderem na gładką masę, a następnie dodajemy orzechy, czekoladę i kakao.

Krok 4
Z tak przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy je w orzechach, kakao lib wiórkach kokosowych.
Krok 5
Gotowe danie - Trufle w wersji fit
Reklama
Spróbuj także
Polecane kategorię
Nie jadasz mięsa i nie masz pomysłu na pyszne, zdrowe danie? Wypróbuj moje wegetariańskie przepisy, pełne smaku i witamin.
Mięsne dania też mogą być fit. Dobrej jakości mięso zapewnia nam niezbędnych wartości odżywczych. Wypróbuj moje mięsne przepisy, proste i dla każdego.
Nie wszyscy lubią ich smak, ale warto od czasu do czasu wprowadzić je do swojej diety. Wypróbuj przepisy na dania rybne.
Zupy to lekkie dania, które pasują zarówno na obiad jak i kolację. Oparte na warzywach stanowią doskonałe źródło wartości odżywczych i są doskonałym przykładem dania fit.
Słodki deser też może być zdrowy. Wystarczy przygotować go z odpowiednich składników. Wypróbuj moje propozycje.
To co pijemy jest równie ważne dla naszego zdrowia jak to co jemy. Dlatego też wśród dietetycznych przepisów nie może zabraknąć pomysło na koktajle i napoje.
Reklama
Na dzisiejsze śniadanie, obiad i kolację polecam

Pora na śniadanie, które zapewni nam sytość i energię na kilka godzin. Owsianka, może nie brzmi zachęcająco, ale z ulubionymi dodatkami na pewno będzie nam smakować.

Danie dla wielbicieli grzybów. Risotto grzybowe. U mnie z podgrzybkami, ale równie dobre z każdym innym rodzajem grzybów. Podsmażone na masełku z natką pietruszki i cebulką.

Kalarepa, to niedoceniane warzywo. Warto wprowadzić je do swojej diety i stworzyć dania pełne smaku i witamin. Przykładem potrawy, której główny składnik to kalarepa jest przepyszna biała zupa krem. Doskonała na obiad lub dietetyczną kolację.