Fit&FAstByEwa Facebook
Fit&FAstByEwa Google Plus
Fit&FAstByEwa Pinterest
Fit&FAstByEwa Instagram
Logo Fit&FastByEwa

Reklama

Trufle w wersji fit

PT30M 30 min

Pyszne, słodkie i zdrowe czekoladki daktylowe. Proste do zrobienia i znakomite jako przekąska zaspokajająca chęć na coś słodkiego.

|
daktyledeserkakaomiód
Trufle w wersji fit
Trufle w wersji fit | Fit&FastByEwa

Czas przygotowania i ilość porcji

Przygotowanie trufli w wersji fit zajmuje około 30 min.

Podane poniżej składniki wystarczą na przygotowanie około 30 porcji.

Reklama

Produkty potrzebne do przygotowania trufli w wersji fit

Do przygotowania trufli w wersji fit potrzebujemy:
  • 200 x g suszonych daktyli
  • 1 x tabliczka czekolady
  • 100 x g orzechów włoskich
  • 1 x pomarańcza
  • wiórki kokosowe
  • kakao

Przygotowanie trufli w wersji fit

Przygotowanie trufli w wersji fit rozpoczynamy od pokrojenia na małe kawałki daktyli i wrzucenia ich do rondelka. Do garnka dodajemy również sok z pomarańczy wraz z miąższem. Całość gotujemy przez około 15 minut, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy pozostałe dodatki do trufli: siekamy na drobno orzechy włoskie, a czekoladę trzemy na tarce. Ugotowane wcześniej daktyle miksujemy blenderem na gładką masę, następnie dodajemy orzechy (część zostawiamy na później do posypania), czekoladę i 4 łyżki kakao. Wszystkie produkty jeszcze raz miksujemy. Masę na trufle odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gdy masa się schłodzi formujemy z niej małe kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych, kakao lub orzechach.

Reklama

Przygotowanie krok po kroku trufli w wersji fit

Krótka foto relacja z przebiegu gotowania, która mam nadzieje pomoże w przygotowaniu trufli w wersji fit.
Przygotowanie niezbędnych składników do trufli w wersji fit.
Krok 1

Przygotowanie niezbędnych składników do trufli w wersji fit.

Daktyle kroimy na małe kawałki i zalewamy sokiem z pomarańczy. Gotujemy przez około 15 minut.
Krok 2

Daktyle kroimy na małe kawałki i zalewamy sokiem z pomarańczy. Gotujemy przez około 15 minut.

Ugotowane daktyle miksujemy blenderem na gładką masę, a następnie dodajemy orzechy, czekoladę i kakao.
Krok 3

Ugotowane daktyle miksujemy blenderem na gładką masę, a następnie dodajemy orzechy, czekoladę i kakao.

Z tak przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy je w orzechach, kakao lib wiórkach kokosowych.
Krok 4

Z tak przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy je w orzechach, kakao lib wiórkach kokosowych.

Gotowe danie - Trufle w wersji fit
Krok 5

Gotowe danie - Trufle w wersji fit

Reklama

Spróbuj także

Wypróbuj również inne dania, podobne do trufli w wersji fit.

Polecane kategorię

dania wegetariańskie - jajecznica z bobem

Dania wegetariańskie

Nie jadasz mięsa i nie masz pomysłu na pyszne, zdrowe danie? Wypróbuj moje wegetariańskie przepisy, pełne smaku i witamin.

dania mięsne - pierś z kurczaka w pomidorach

Dania mięsne

Mięsne dania też mogą być fit. Dobrej jakości mięso zapewnia nam niezbędnych wartości odżywczych. Wypróbuj moje mięsne przepisy, proste i dla każdego.

dania rybne - pstrąg nadziewany pomidorami

Dania rybne

Nie wszyscy lubią ich smak, ale warto od czasu do czasu wprowadzić je do swojej diety. Wypróbuj przepisy na dania rybne.

zupy - zupa pomidorowa po toskańsku

Zupy

Zupy to lekkie dania, które pasują zarówno na obiad jak i kolację. Oparte na warzywach stanowią doskonałe źródło wartości odżywczych i są doskonałym przykładem dania fit.

desery - fit trufle

Desery

Słodki deser też może być zdrowy. Wystarczy przygotować go z odpowiednich składników. Wypróbuj moje propozycje.

koktajle - koktajl ze szpinaku

Koktajle

To co pijemy jest równie ważne dla naszego zdrowia jak to co jemy. Dlatego też wśród dietetycznych przepisów nie może zabraknąć pomysło na koktajle i napoje.

Reklama

Na dzisiejsze śniadanie, obiad i kolację polecam

Owsianka na mleku

Owsianka na mleku

Pora na śniadanie, które zapewni nam sytość i energię na kilka godzin. Owsianka, może nie brzmi zachęcająco, ale z ulubionymi dodatkami na pewno będzie nam smakować.

Card image cap

Risotto grzybowe

Danie dla wielbicieli grzybów. Risotto grzybowe. U mnie z podgrzybkami, ale równie dobre z każdym innym rodzajem grzybów. Podsmażone na masełku z natką pietruszki i cebulką.

Card image cap

Zupa krem z kalarepy

Kalarepa, to niedoceniane warzywo. Warto wprowadzić je do swojej diety i stworzyć dania pełne smaku i witamin. Przykładem potrawy, której główny składnik to kalarepa jest przepyszna biała zupa krem. Doskonała na obiad lub dietetyczną kolację.

O mnie

Fit&FastByEwa

Cześć, Nazywam się Ewa. Odżywianie i zdrowa dieta to moja pasja i hobby. Dziele się więc z Wami przepisami, które pomogą nam utrzymać dobrą formę. Sprawdźcie sami, to proste, szybkie i smaczne. Cieszmy się z bycia fit!

Fit&FAstByEwa Facebook Fit&FAstByEwa Google Plus Fit&FAstByEwa Pinterest Fit&FAstByEwa Instagram