
Reklama
Pstrąg nadziewany pomidorami
25 minPrzepis na szybkie i proste danie rybne. Pstrąg pieczony w piekarniku, z dodatkiem pomidorów, ziół i cebuli.
Czas przygotowania i ilość porcji
Przygotowanie pstrąga nadziewanego pomidorami zajmuje około 25 min.
Podane poniżej składniki wystarczą na przygotowanie około 2 porcji.
Reklama
Produkty potrzebne do przygotowania pstrąga nadziewanego pomidorami
- 2 x pstrągi patroszone
- 2 x pomidory
- cebula
- masło
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Przygotowanie pstrąga nadziewanego pomidorami
Reklama
Przygotowanie krok po kroku pstrąga nadziewanego pomidorami
Krok 1
Przygotowanie niezbędnych składników do pstrąga nadziewanego pomidorami.
Krok 2
Pstrąga układamy w naczyniu żaroodpornym. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Do środka ryby wkładamy masło,pomidory i cebulę. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Gotowe danie - Pstrąg nadziewany pomidorami
Reklama
Spróbuj także

Sprawdź jakie zdrowe produkty można kupić w najpopularniejszych sklepach. Zobacz ich skład i wartości odżywcze. Specjalnie dla Was opisuję produkty zakupiony w najpopularniejszych sklepach.
Zobacz więcej ...Reklama
Polecane kategorię
Nie jadasz mięsa i nie masz pomysłu na pyszne, zdrowe danie? Wypróbuj moje wegetariańskie przepisy, pełne smaku i witamin.
Mięsne dania też mogą być fit. Dobrej jakości mięso zapewnia nam niezbędnych wartości odżywczych. Wypróbuj moje mięsne przepisy, proste i dla każdego.
Nie wszyscy lubią ich smak, ale warto od czasu do czasu wprowadzić je do swojej diety. Wypróbuj przepisy na dania rybne.
Zupy to lekkie dania, które pasują zarówno na obiad jak i kolację. Oparte na warzywach stanowią doskonałe źródło wartości odżywczych i są doskonałym przykładem dania fit.
Słodki deser też może być zdrowy. Wystarczy przygotować go z odpowiednich składników. Wypróbuj moje propozycje.
To co pijemy jest równie ważne dla naszego zdrowia jak to co jemy. Dlatego też wśród dietetycznych przepisów nie może zabraknąć pomysło na koktajle i napoje.
Na dzisiejsze śniadanie, obiad i kolację polecam
Prezentuje Wam kolejny przepis na pyszne i zdrowe śniadanie. W roli głównej jajko, ale nie tylko. W przepisie możemy użyć pysznych i zdrowych brokułów lub pomidorów. Zależy jaki smak lubisz. Oto co dziś przygotujemy.
Pieczone bataty faszerowane szpinakiem
Bataty faszerowane szpinakiem i serem feta. Smaczne i proste. W sam raz na wegetariański obiad.
Macie czasami dosyć zwykłej i pospolitej zupy pomidorowej? A co powiecie na pomidorową w wersji włoskiej i dietetycznej, czemu nie? Smak Italii, wspomnienie wakacji zaserwowane na obiad. Oto kolejny prosty, szybki i zdrowy przepis na toskańską zupę pomidorową.